It’s not about gender

There’s no difference.

Het gaat niet over gender. Dit project gaat erover dat ik geen verschil zie in gender en mijn frustratie met de maatschappij die dit wel ziet. Mijn gender neutraal beeld bots spreekwoordelijk met de realiteit van de huidige maatschappij en ik wil dat de aankomende generatie opgroeit zonder dat ze dit verschil zien.

NEUTRAL  

NEUTRAL  

NEUTRAL  

NEUTRAL  

NEUTRAL  

NEUTRAL  

Ook is het een eerbetoon aan mijn american footbal team die, net als ik, niet hebben nagedacht of ik als enige vrouw in een mannenteam in een mannelijke sport kan deelnemen.

De vormen zijn ontstaan door de botsing tussen mijn team genoten in de training, hierdoor hebben de vormen iets menselijks maar ook iets abstracts. Ik heb ervoor gekozen om de gender identificatie kleuren roze en blauw te vermijden. De vorm heb ik extra benadrukt door de kleurcontrasten met de randen te combineren. 

Ik wilde me specifiek niet identificeren met gender en gender issues, omdat ik niet begrijp dat ze er nog zijn, ik zie deze niet en ben van menig dat we gewoon allemaal mens zijn. 

Als we ervoor willen zorgen dat we dit ook zo gaan zien, dan moeten we bij het begin beginnen, bij de kinderen, onze toekomst. We moeten hun laten opgroeien met het idee dat we gelijk zijn. Dit zijn de objecten, knuffels, kussens, beelden, speel objecten.