masculinity

Wat is mannelijkheid?

Het is allemaal begonnen bij de vraag: Wanneer ben je man?

Als we het hebben over het gender issue, de verhouding man vrouw, wordt de vrouw nog steeds niet gezien als gelijke in de maatschappij. Om dit aan te pakken moeten we beide zijden van het verhaal verkennen. Voor de kant van de mannen heb ik de invalshoek waarom staan zij in hun maatschappij boven ons.

Gender issue 

Gender issue 

Gender issue 

Gender issue 

Gender issue 

Gender issue 

De jas is gebaseerd op een onderzoek over mannelijkheid, alleen ingevuld door mannen. Wat interessant is dat het onderzoek het door de maatschappij gebruikte stereotype bevestigd. Ik heb tekst gebruikt om dit stereotype terug de wereld in te zetten. Als de man mijn concept hoort en het beeld ziet, schaamt hij zich een beetje of voelt zich aangevallen, dit was de bedoeling. De doelstelling van het ontwerp was om mensen te shockeren om zo hun mening te veranderen over de positie van manen en vrouwen in de maatschappij.

Voornamelijk door te laten zien hoe mannen hierover nadenken en hoever we nog moeten. 

Ik begin mijn ontwerpen vaak bij het verzamelen van sfeerbeelden en het maken van een moodboard. Daarna ga ik over naar het uitzoeken naar materiaal en een kleur schema. Deze jas is met het zelfde idee ontworpen als de punkers met hun spijker jas, de punkers met de spijker jas wilden hun mening en hun visie van de wereld terug de wereld in zetten als een soort spiegel. Dit is de voornaamste reden dat dit een spijkerjas is. De vorm is gebaseerd op een heel mannelijk beeld namelijk een recht lichaam en gespierde armen. De tekst op de jas probeert mensen vragen te laten stellen over hun eigen idee over mannelijkheid.